Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » 2012 » Квітень » 7 » Україна в небезпеці - загрози нашого суспільства в сучасному глобалізованому світі.
10.07
Україна в небезпеці - загрози нашого суспільства в сучасному глобалізованому світі.
              Припинення ворожнечі в середині нації-запорука забезпечення безпеки держави Україна в цілому. На протязі 20 років в Україні не припиняються дискусії навколо питань: релігії, історії, мови та інших, часто замаскованих проблемах. Ці питання штучно роздмухують засоби масової інформації та політикани різних рівнів. На мою думку, відповіді безпеки нашої держави - України, лежать саме в цих площинах. І державним мужам потрібно, на решті, початися займатися державними справами, коли ми говоримо про будівництво держави Україна.
На питання безпеки треба подивитися очима стратегії. А чи є в Україні стратегічний план? В чому він полягає? А можливо, чи не ведеться проти України війна?
Давайте подивимося на речи з точки зору науковця- російського воєнного вченого Костянтина Петрова. Нижче подається інформація з лекцій цього непересічного науковця, який займався багатьма важливими проблемами російського суспільства, в тому числі , питаннями громадянської безпеки. А ми покладемо ці напрямні на українське сучасне суспільство.
Якщо давати узагальнюючи визначення, то війна — це рішучі дії, спрямовані на зміну поведінки супротивника у потрібному напрямку. Отже, давайте розглянемо ці рівні війн:
Силове протистояння.
Найпримітивнішою формою зміни поведінки людини, групи людей чи народів було і є силове протистояння за допомогою кам’яних сокир, мечів, списів, вогнепальної зброї, літаків, ракет, лазерів тощо. Спосіб доволі дорогий і ризикований, оскільки на будь-яку дію завжди знайдеться ще сильніша протидія, скажімо, у вигляді тероризму.
Економічна війна.
Це значно ефективніший і водночас безпечніший спосіб змінити поведінку супротивника. Що не кажіть, а голод є потужним інструментом керування. Прикладом її застосування є економічні санкції, "газові війни”, "антидемпінгові розслідування”, нееквівалентний товарний обмін, валютні експансії тощо.
Прихований геноцид.
Для того, щоб корінним чином, назавжди підірвати здатність людини до опору, застосовується зброя третього рівня — генетична. Йдеться про цілеспрямоване руйнування генофонду шляхом наркотичного, алкогольного, тютюнового геноциду, широкого застосування штучних харчових добавок, штучних і генетично модифікованих продуктів, цілеспрямованої зміни культури харчування. Більше того — на тютюновому, алкогольному і наркотичному бізнесі заробляються величезні гроші.
Організаційна війна.
Вона здійснюється шляхом імплантації в національне тіло супротивника чужорідних або відверто ворожих для нього організаційних форм — від усіляких "благодійних фондів розвитку науки та освіти” (технологічний шпіонаж і "випомповування мізків”) до непритаманної народові системи управління.
Простіше поняття – "п'ята колона” в Україні.
Інформаційна війна.
Під терміном "інформаційна війна” здебільшого розуміють масоване просування вигідної інформації і замовчування невигідної, а також тенденційну інтерпретацію поточних подій. Ефективність цього виду зброї можна проілюструвати дивовижним фактом ядерного роззброєння України (інформаційне зомбування "на добровільне роззброєння” тут було одним з ключових чинників) чи, скажімо, "трастовим психозом”.
Хронологічна війна.
Її об’єктом є не інтерпретація поточних подій, а інтерпретація характеру цивілізаційних процесів. Прикладом застосування цього виду зброї є закидання в масову свідомість деструктивних вигадок про те, що "слов’яни” означає "раби”, що трипільці були семітами, що Україна — це "окраїна”, яка завжди була прохідним двором, що наша історія — це трагедія ворожнечі та взаємознищення українців, що наша наука і духовність — це постійні запозичування якщо не із Заходу, то зі Сходу, що писемність нам приніс грек Кирило і так далі.
Духовна війна.
Сьомим найвищим рівнем ефективності володіє духовна зброя. Її могутність полягає у спотвореному висвітленні не поточних подій чи історичних процесів, а у накиданні збочених життєвих цінностей, у викривленні уявлень про саму природу видимого і невидимого світу, про добро і зло, життя і смерть. Важливим елементом духовної війни є тенденційна інтерпретація священних книг і священної історії.
Отже, на мою думку, відповіді безпеки нашої держави - України, лежать саме в цих площинах. І державним мужам потрібно, на решті, початися займатися державними справами, коли ми говоримо про будівництво держави Україна.

Голова Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України, полковник Національної гвардії України Олександр ВАРАКУТА.
Переглядів: 1804 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024