Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » 2010 » Травень » 21 » У Тернополі відбулися змагання «Школи безпеки»
10.03
У Тернополі відбулися змагання «Школи безпеки»
Фінальна частина IV-го обласного збору-змагань юних рятувальників «Школа безпеки» серед школярів відбулась сьогодні на спортивно-тренувальній базі Головного облуправління МНС. Днем раніше за звання кращих боролися студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.
Змагання відбулись під егідою Головного управління МНС України в Тернопільській області а також за сприяння управлінь з надзвичайних ситуацій, освіти та науки, з питань туризму, сім’ї молоді та спорту Тернопільської облдержадміністрації, координаційної ради обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», меценатів та спонсорів.
У фінальній частині заходу взяли участь близько 126 школярів віком від 14 до 17 років зі всіх районів Тернопільщини, усього 18 команд. Саме вони продемонстрували найкращу підготовку серед 3000 школярів області, які взяли участь у відбіркових етапах «Школи безпеки».

Під час урочистого відкриття змагань, до юних рятувальників з вітальним словом звернувся начальник Головного управління МНС Євген Лукавий.
– Гаслом дитячого руху «Школа безпеки» є – «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти», – зокрема сказав він. – У цих змаганнях не буває переможених оскільки в процесі проходження етапів заходу школярі здобувають вкрай важливі навички дій в умовах надзвичайних ситуацій різного характеру, які здатні врятувати життя.
Оскільки серед основних цілей збору-змагань є підвищення рівня практичної підготовки школярів до дій в екстремальних ситуаціях. Організатори заходу створили умови, максимально наближені до реальних. Юні рятувальники змагалися на трьох етапах: подолання пожежно-рятувальної смуги, подолання зони техногенної аварії, рятувальні роботи з висотної будівлі, та надання першої медичної допомоги потерпілому. А на завершення кожна команда представляла вміння проводити – агітаційно-презентаційний конкурс з питань безпеки життєдіяльності та представлення команд.

Слід зазначити, що за чотири роки роботи «Школи безпеки» на Тернопільщині з’явилися справжні фанати справи, багато дітей знайшли з-поміж учасників однодумців та справжніх друзів, а дехто навіть усвідомив, що рятувальна справа є його покликанням.
Що ж до підсумків, найкращу підготовку під час проходження етапів змагань продемонстрували школярі з Кременецького району, другими були Тернополяни , третю сходинку посіла команда зі Зборова.
А серед команд вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, змагання яких відбулися напередодні, найкраще виступили студенти з Чортківського медичного коледжу та педучилища, які посіли перші дві сходинки п’єдесталу. Переможці минулорічних змагань – команда Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету стали цього року третіми.
Переможці та призери змагань отримали від організаторів медалі кубки та цінні подарунки від спонсорів. Переможці здобули право представляти Тернопільщину на Всеукраїнському етапі збору-змагань, який відбудеться в липні у місті Яремче Івано-Франківської області.
Переглядів: 1293 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024