Меню сайту

Наше опитування
Чи дбаєте ви про свою безпеку ?
Всього відповідей: 766

Статистика

Головна » 2012 » Травень » 12 » ТОО СОУ : ПРИМИРЕННЯ НАЦІЇ - Завдання НОМЕР ОДИН, для суспільства
08.09
ТОО СОУ : ПРИМИРЕННЯ НАЦІЇ - Завдання НОМЕР ОДИН, для суспільства
7 травня 2012 року у Інформаційному Агенстві УНІАН за спільної ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, Всеукраїнської громадської організації «Спілка офіцерів України» відбувся Круглий стіл під назвою «Моделі примирення та відношення до минулого», який було організовано разом з комісією УГКЦ у справах християнської єдності та Департаментом Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.
Захід відбувався у рамках Всеукраїнської Акції «Дня пам᾽яті»
Метою Круглого столу було намагання витворення філософії примирення та відродження єдиної української самосвідомості щодо участі воїнів УПА та воїнів Радянської армії в ІІ Світовій війні.
Відомі авторитетні фахівці вибраної тематики , зокрема, правознавець-міжнародник, Надзвичайний і Повноважений Посол України, доктор юридичних наук, професор В.ВАСИЛЕНКО, доктор історичних наук, професор Київського Національного Університету ім. Т.Г.Шевченка,В.СЕРГІЙЧУК, голова Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» М.МЕЛЬНИК, голова Спілки офіцерів України народний депутат України ІІ скликання, полковник запасу В.БІЛОУС, безпосередні представники-репрезентанти подій Другої Світової війни разом з представниками громадськості і ЗМІ обмінялися думками. Також учасники Круглого столу відповіли на запитання з боку журналістів.

За підсумками Круглого столу було публічно підписано Звернення учасників Круглого столу до громадськості.

А ветеран Великої Вітчизняної війни полковник у відставці Г.ЧЕПКИЙ і голова Рівненської обласної організації УПА В.КИРИЛЮК символічно потисли руки в знак майбутнього примирення воїнів, що визволяли Україну від окупантів.





ЗВЕРНЕННЯ
УЧАСНИКІВ КРУГЛОГО СТОЛУ
«МОДЕЛІ ПРИМИРЕННЯ ТА ВІДНОШЕННЯ ДО МИНУЛОГО»
7.05.2012 року м. Київ

Ми учасники Круглого столу «Моделі примирення та відношення до минулого», громадяни України різних поколінь, продовжуємо пошук спільних шляхів для об’єднання всіх ветеранів, які боролись за Незалежність України у різних військових формуваннях задля консолідації примирення українського народу, виховання молоді на засадах патріотизму.

Україна довгий час перебувала у складі інших країн, що дозволяло керівникам цих країн використовувати українців у братовбивчих воєнних конфліктах. ІІ світова війна принесла горе та страждання українському народові. Перемога дісталась кров’ю та потом мільйонів українців на передовій та в тилу.

Боротьба свідомих українців, громадян інших національностей, велась в ім’я волі та незалежності України.
Честь і хвала живим ветеранам війни. Вічна пам’ять тим хто не повернувся з бою!

Україна примирилася з країнами, які воювали під час ІІ Світової війни, а в середині України, на жаль не має порозуміння. Нелегко прощати, спостерігаючи наслідки війни і конфліктів, оскільки насилля, особливо, коли воно сягає безодні нелюдськості і страждання, залишає після себе важкий тягар болю. Такий біль можна полегшити лише завдяки глибоким, чесним і мужнім роздумам, до яких приєднуються всі сторони і які дозволяють зустріти існуючі труднощі у дусі, очищеному покаянням. Тягар минулого неможливо забути, але його можна прийняти лише тоді, коли є взаємне прощення. Це тривалий і складний процес, але можливий.

За 20 років Незалежності виросло покоління, українських громадян. Саме заради їхнього мирного майбутнього – майбутнього наших дітей, онуків ми звертаємося до Президента України, органів влади, місцевого самоврядування, лідерів політичних партій, громадських організацій щодо початку мирного діалогу в суспільстві стосовно болючого питання – примирення українців, які воювали по різні сторони, не маючи власної держави, а також визнати на державному рівні воїнів УПА воюючою стороною у ІІ Світовій війні.

Ветеран Великої Вітчизняної війни полковник у відставці
Г.ЧЕПКИЙ


Голова Рівненської обласної організації УПА
В.КИРИЛЮК

Доктор історичних наук,
професор Київського Національного Університету ім. Т.Г.Шевченка

В.СЕРГІЙЧУК


Правознавець-міжнародник, Надзвичайний і Повноважений Посол України,
доктор юридичних наук, професор

В.ВАСИЛЕНКО

Голова Спілки офіцерів України,
Народний депутат України ІІ скликання, полковник запасу
В.БІЛОУС

Голова Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир»
М.МЕЛЬНИК


За інформацією Cекретаріату Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та секретаріату Спілки офіцерів України.
Прес-служба СОУ.


ВІДЕО





ФОТО





























Автори фото: п-к НГУ О.Варакута та В.Бірчак (Тернопільська ОО СОУ)
Переглядів: 1219 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024