Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » 2012 » Травень » 23 » "Про стан та перспективи розвитку воєнної організації та сектору безпеки України"- Парламентські слухання 23 травня 2012 року
21.56
"Про стан та перспективи розвитку воєнної організації та сектору безпеки України"- Парламентські слухання 23 травня 2012 року

ОПК  – (оборонно - промисловий комплекс)  це інженерний інтелект нації

Без відновлення оборонно-промислового комплексу слово «інженер» зникне з українських словників. Про це попереджає Анатолій Гриценко, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони.

Сьогодні під час парламентських слухань «Про стан та перспективи розвитку воєнної організації та сектору безпеки України» Гриценко закликав підняти з колін вітчизняну «оборонку».

«Оборонно-промисловий комплекс – це не тільки сектори економіки, які виробляють зброю для армії та інших силових структур. Це, насправді, той сектор, який визначає інженерний інтелект нації. Або не визначає. В нас слово «інженер» скоро зникне зі словника. Все, що ви бачите у цивільному секторі, все чуже. І якщо не буде оборонний комплекс працювати, за підтримки держави, починаючи з фундаментальних, прикладних досліджень, розробок, які потім через конверсію йдуть далі у цивільний сектор – зникне взагалі розум нації. Це треба зупинити врешті-решт», - переконаний голова Комітету.

Гриценко нагадав, що за радянських часів ОПК опікувалися три міністерства, а зараз воно підпорядковано «одному з десятка департаментів одного з міністерств» – Мінекономрозвитку. На думку Гриценка, це – не рішення. Він пропонує повернутися до питання створення Агентства з питань ОПК, або іншої структури, яка мала би відповідні повноваження.

Говорячи про проблеми безпеки України і стан Збройних сил, Гриценко вказав на необхідність переоснащення силових структур новою зброєю і технікою.

«За 20 років техніка постаріла, не помолоділа, - зауважив Гриценко. - Треба вирішувати, яку техніку ми спроможні виробляти самі, яку – в кооперації з кимось на основі офсетних схем, а яку – закуповувати, брати в лізинг. Це стратегічні питання, які настав час вирішувати».

Однак в урядових проектах, що стосуються силового блоку, ці питання навіть не окреслені, констатує голова Комітету.

Переглядів: 1155 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024