Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » 2012 » Березень » 24 » На Тернопільщині з настанням весни небезпечні знахідки минулих воїн все частіше виринають на поверхні землі
14.53
На Тернопільщині з настанням весни небезпечні знахідки минулих воїн все частіше виринають на поверхні землі

     З настанням потепління після затяжних холодів земля викидає в поле зору  вибухо-небезпечні предмети,  особливо таке трапляється  під час сільсько-господарських робіт. З початку року в області вже виявлено та знешкоджено 46 вибухонебезпечних предметів часів минулих воїн.

      Так, 19 березня в с. Біла Тернопільського району поблизу навчального центру 11 ОАБР виявлено одну мінометну міну 82 мм часів другої світової війни, за два дні до цієї знахідки було виявлено ще два АС – 76 мм   в  с. Золотники Теребовлянського району.

      Тож, аби не трапилося біди, обласне Управління Міністерства надзвичайних ситуацій нагадує кілька простих правил, які можуть вберегти життя людей:

• якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів;

• місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ МНС, зателефонувавши за номером 101. Дзвінки з мобільного на короткий номер є безкоштовними;

• у нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

        ПАМЯТАЙТЕ! 

    Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.

       



Переглядів: 1024 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024