Меню сайту

Наше опитування
Чи дбаєте ви про свою безпеку ?
Всього відповідей: 766

Статистика

Головна » 2011 » Квітень » 27 » Дзвони Чорнобиля - 25років по тому.
12.41
Дзвони Чорнобиля - 25років по тому.
У Києві біля меморіалу жертвам Чорнобиля вшановували пам’ять загиблих. Тут було відкрито алею померлих пожежників. З кожним роком тут стає дедалі більше пам’ятних плит. На майдані Незалежності активісти Міжнародної організації ’’Центр Прип’ять’’ запалили 25 свічок на спомин про Чорнобильську катастрофу.

Це є попередження, щоб ми не забували, що є Бог, який керує всі світом. І людина, яка відкинула Бога і думає, що може робити все, що заманеться – і своє життя влаштовувати, і майбутнє, і все інше, – то Чорнобиль – це попередження

В багатьох храмах України о пів на другу ночі, саме в той час, як сталася трагедія у Чорнобилі 25 років тому, були відслужені панахиди.

Світ не знав катастрофи, яка сталася у мирний час і яка б могла зрівнятися з тим, що було у Чорнобилі. Вчені кажуть, що втрати, заподіяні людям і довкіллю в Чорнобилі, можна прирівняти до втрат, які могли завдати 500 бомб, скинутих на Хіросіму

Російський президент, прибувши в Чорнобиль, заявив, що Росія увійшла до створеної Асамблеї донорів, членами якої є 28 країн. Пан Медведєв нагадав, що Москва пообіцяла зробити свій внесок, переказавши протягом двох років до Чорнобильського фонду ’’Укриття’’ і на рахунок ядерної безпеки не менше 45 мільйонів євро. Водночас, відвідавши жалобні заходи, присвячені Чорнобильській катастрофі, російський президент заявив, що поки немає альтернативи ядерній енергії:

Ніхто поки не запропонував тих джерел енергії, які б могли замінити ядерну енергію. Та, мабуть, цього і не треба. Головне, щоб ми розуміли, з якою силою людство має справу.

"Якщо б не праця ліквідаторів, пожежників, рятівників, лікарів, ці наслідки мали б глобальний характер. Людство розвивається. Ніхто поки не запропонував тих джерел енергії, які б могли замінити ядерну енергію. Та, мабуть, цього і не треба. Головне, щоб ми розуміли, з якою силою людство має справу. І щоб наші технологічні рішення відповідали тим викликам, які створює ядерна енергія.’’

Російський лідер також закликав влади всіх держав надавати людям об’єктивну інформацію в разі техногенних аварій, заявивши, що це є одним з уроків Чорнобильської катастрофи.

Зі свого боку, президент Янукович вчергове підтвердив, що гідну відповідь на виклики Чорнобиля може дати лише об’єднана світова спільнота. Нагадавши, що Україна багато років залишалася сам-на-сам з чорнобильської трагедією, заплативши життями і здоров’ям тисяч своїх співвітчизників, мільярдами бюджетних гривень, а також вивівши ЧАЕС з експлуатації.

Пан Янукович заявив, що події на японській АЕС Фукусіма підтвердили, що ніхто і ніде не може бути впевненим у завтрашньому дні ядерної енергії.

Пройшло 25 років. Ми за цей період переконалися, що техногенні катастрофи можуть призводити до величезних наслідків. Сьогодні весь світ переконався, що такі катастрофи не мають кордонів

Віктор Янукович, президент України

"Пройшло 25 років. Ми за цей період переконалися, що техногенні катастрофи можуть призводити до величезних наслідків. Сьогодні весь світ переконався, що такі катастрофи не мають кордонів. Чорнобильська трагедія змусила багатьох людей думати по новому".

Білоруський президент Аляксандр Лукашенко не приїхав до України, а натомість поїхав в одну з потерпілих від чорнобильської аварії - Гомельську область.

Ще раніше Віктор Янукович запрошував пана Лукашенка як на міжнародну конференцію донорів, що відбулася 19 квітня, так і безпосередньо на заходи 26 квітня.

Тоді голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу попередив, що візьме участь у конференції донорів, якщо там не буде президента Лукашенки. Тоді ж було вирішено запросити білоруського лідера на 26 квітня в Україну разом з російським президентом Дмітрієм Медведєвим, проте цього разу білоруський президент не скористався запрошенням.


Переглядів: 924 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024