Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » Архів новин

19-го квітня до МНС надійшло 8 повідомлень про виявлення в різних місцях Тернопільщини вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Більшість боєприпасів знайшли на Зборівщині – 8 снарядів та одну ручну гранату, ще два снаряди виявили у Чортківському районі, один – на Борщівщині. Вибухонебезпечні предмети знаходили селяни, пораючись на власних земельних ділянках. Наразі всі небезпечні знахідки вилучили і знешкодили піротехніки МНС.

... Читати далі »

Категорія: Цивільний захист | Переглядів: 1076 | Дата: 21.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Ничего не предвещало беды на Одесской Молдаванке ночью на выходных. Короткое замыкание спровоцировало возгорание. Девочка проснулась от запаха дыма и разбудила родителей.

- Мы только успели одеться, взять самое ценное, предупредить соседей и выбежать на улицу с детьми и их бабушкой, - рассказывают погорельцы, - и главное вызвать пожарную.

- Сигнал поступил в три часа ночи. Спасатели прибыли буквально через несколько минут, - сообщили в пресс-службе областного управления МЧС, - но огонь уже охватил весь дом, площадью 100 квадратных метров. Пламя перекинулось на здание областного управления юстиции. Но пожарникам удалось локализировать его. В двухэтажном здании только потрескались стекла, но само оно осталось целым. В тушении приняли участи пять расчетов ... Читати далі »

Переглядів: 1080 | Дата: 03.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Куріння тютюну має майже 500-річну історію. Відкриття Христофором Колумбом у 1492 році Америки пов’язане з відкриттям європейцями багатьох нових для них рослин, серед яких був і тютюн. Незважаючи на заборону великого мореплавця, деякі з його моряків таємно привезли листя та насіння тютюну в Європу. Особливо популярним тютюн став у XVII–XVIII століттях. Тютюновий дим – це вид забруднення повітря, що в сотні тисяч разів перевищує забруднення будь-якого металургійного чи хімічного комбінату, проте люди свідомо вдихають таке повітря. Мова йде про паління. Підраховано, що людина, котра смаглить цигарку, вдихає повітря, забруднення якого в 384 000 разів перевищує ГДК. В абсолютно чистій атмосфері організм людини, що палить, зазнає такого токси ... Читати далі »

Переглядів: 12050 | Дата: 23.10.2009 | Рейтинг: 4.3/9 | Коментарі (0)

І влада, й “опозиції” бачать гарантії безпеки держави тільки в міжнародному визнанні України, у її членстві в європейських та світових структурах, у партнерстві в рамках НАТО, СНД, ЄЕП, ЄС тощо. Це небезпечна і згубна для України політика. Вона базується на свідомому чи несвідомому змішуванні понять “безпека нації” (усунення всього, що заважає всебічному відродженню, розвитку і державному самоутвердженню української нації), “національна безпека” (протидія внутрішнім і зовнішнім чинникам, які суперечать інтересам української нації у всіх сферах життя і загрожують її майбутньому) та “безпека держави” (надійне забезпечення держави від можливої агресії, окупації та спроб антиконституційної зміни влади).

Про безпеку української нації, яка у власній країні загрожена у самому своєму існуванні, ні влада ... Читати далі »

Переглядів: 1171 | Дата: 13.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Музей політичних в'язнів — історико-меморіальний музейний заклад у місті Тернопіль. Діє від 14 жовтня 1996.

Засновник — Інститут національного відродження України та Тернопільська обласна спілка політв'язнів і репресованих України. Директор — Ярослав Павуляк, ст. н. працівник Ігор Олещук, н. працівник Орест Савка.

Заклад розташований у приміщенні колишнього слідчого ізолятора КДБ (28 камер). Експозиція відтворює режим утримання політичних в'язнів, методи допитів, перебування ув'язнених у таборах.

Серед експонатів — карта СРСР із зазначенням місць розташування спеціальних таборів, стенди життєписів керівників збройного підпілля:
Д. Клячківського,
О. Польового,
В. Сидора,
Р. Шухевича та іншіих, речі політв'язнів, фотографії та біографії провідників ОУН і УПА, листівки 1940—1950, світлини з унікального фотоархіву УПА, ... Читати далі »
Переглядів: 1358 | Дата: 03.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Випадково виявитися свідком або учасником екстремальній ситуації може кожен. Що робити, розповів АиФ досвідчений лікар-трансфузіолог Андрій Дзвінків.

Андрій Дзвінків, лікар-трансфузіолог, автор численних наукових праць та літературних збірників. Працював він і на «швидкій», тому чудово знає, наскільки часто в житті трапляються ситуації, коли від нас з вами залежить здоров'я і навіть життя людини. Що робити в кожному конкретному випадку, як себе вести, які кроки зробити в першу чергу? Цьому Андрій Леонідович і буде нас вчити.
Випадково виявитися свідком або учасником екстремальній ситуації може кожен. Аварія, бійка, раптова втрата свідомості, інсульт, перелом ...
Розглянемо найбільш поширений випадок: ви стали свідком автомобільної аварії або на ваших очах машина збила пішохода.< ... Читати далі »
Переглядів: 1466 | Дата: 23.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС розпочала свою роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-телекомунікаційні технології в сучасній освіті: проблеми, досвід, перспективи». Протягом 3 днів понад 150 науковців із різних країн обговорять теденції впровадження інформаційного середовища в освітній процес, роль учня та викладача в умовах інформатизації та комп’ютеризації навчального процесу, проблеми адаптації до нових умов навчання тощо. Серед учасників доктор філософських наук, професор, президент Академії педагогічних наук Василь Кремень, дійсний член АПН, директор інституту педагогічної освіти та освіти дорослих, професор Іван Зязюн, перший заступник директора інституту, дійсний член АПН, професор Нелля Ничкало, професори Роман Гуревич, Францішек Шльосек та ін. ... Читати далі »

Переглядів: 1309 | Дата: 01.09.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Ось і прийшли перші весняні грози, про які так багато красивих слів сказали поети і прозаїки, порівнюючи їх із небом, пролитим різноцвіттям на землю. Однак досить часто ця краса обертається небезпекою. За статистикою, у світі щороку від удару блискавки гинуть до 3000 людей. Обов`язково кожній людині потрібно правила поведінки під час грози. Щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості: не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Що цікаво: найбільш небезпечними з них є дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі. На відкритому просторі краще присісти в суху яму чи траншею. Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею, не лягайте на землю, бо тим самим збільшуєте площу враження розрядом, а краще потрібно сісти, злегка нахиливши голову, щоб вона не ... Читати далі »
Переглядів: 1597 | Дата: 02.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (1)

15.05.2009
Понад 250 юнаків та дівчат віком від 14 до 17 років взяли участь у ІІІ-ому обласному зборі-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», який пройшов 14-15 травня на базі Головного управління МНС в Тернопільській області. Серед учасників – школярі та студенти коледжів І-ІІ рівня акредитації. Організували захід обласне відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», головне управління МНС України в Тернопільській області, управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації.
Основна мета збору-змагання – популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, навчання з реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника тощо. 
Протягом двох днів 35 команд змагалися за звання ... Читати далі »
Переглядів: 1348 | Дата: 24.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Міністр України з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра повідомив про те, що МНС готове у разі згоди Італії, що постраждала від землетрусів протягом останньої доби, терміново надати оперативну допомогу, зокрема, невідкладно направити загін досвідчених рятувальників і мобільний шпиталь. Відповідні пропозиції передані італійській стороні.
Очільник МНС України зазначив, що українські рятувальники та персонал мобільного шпиталю неодноразово брали участь у ліквідації наслідків катастрофічних землетрусів у різних куточках планети: в Туреччині, Індії, Ірані, Пакистані та в інших державах. При цьому вони отримали високу оцінку від урядів цих країн і населення за врятовані життя.
Переглядів: 1195 | Дата: 07.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 »
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024