Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » Архів новин
У зв’язку із несприятливими погодними умовами в Румунії, влада цієї країни обмежила в’їзд на її територію транспортних засобів, вагою більше 7,5 тонн. Не зважаючи на звернення до водіїв з проханням утриматися від перетину українсько-румунського кордону в цей період, увечері 8 лютого на ПП «Порубне – Сірет» утворилася велика черга із багатотонних авто.

 

Оскільки через сильні морози існувала загроза здоров’ю водіїв, керівництво Чернівецького прикордонного загону о 18:30 звернулося по допомогу до МНС. Рятувальники оперативно зреагували та розгорнули на місці події пункт обігріву. Він запрацював уже о 20:00.

 

... Читати далі »

Переглядів: 949 | Дата: 11.02.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На допомогу студентам та всім тим, хто вивчає предмети Безпека життєдіяльності, Цивільний захист, Охорона праці. Електронний посібник  містить інформацію щодо законодавчого забезпечення заходів Цивільного захисту в Україні, а також надається фото-відео матеріали різноманітних надзвичайних ситуацій. В зручних формах подані інформаційні, дидактичні та наочні матеріали, які доцільно застосовувати під час вивчення  та організації заходів Цивільного захисту в навчальних та взагалі, будь яких закладах,установах та на підприємствах господарювання. В диску поміщені рекомендації щодо дій населення під час загрози та виникненні надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціально-політичного та воєнного характеру.
         Автор ідеї, розробник та упорядник: ВАРАКУТА О.П.

Проглянути його можна в ... Читати далі »
Переглядів: 1303 | Дата: 23.01.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (10)

17 січня 2012 року на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка за ініціативою обласної науково-методичної ради цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та основ медичних знань при навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області відбувся обласний семінар на тему: «Нова етика глобалізації та її виклики», відповідно до плану роботи Ради.

У роботі семінару взяли участь провідні фахівці нормативних дисциплін  «Цивільний захист», «Безпека життєдіяльності», «Охорона праці» вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Тернопільської області, голова громадської організації «Моя сім’я» з м. Івано-Франківська, працівники УМНС  України в Тернопільській області.

Учасники семінару обговорили питання викладання цивільного захисту, безпеки життєдіял ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Дата: 18.01.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сім способів зняти стрес і поліпшити настрій
Не секрет, що в наш неспокійний час небезпеку втратити нормальна психологічна рівновага досить велика. Тим більше, якщо робота пов'язана із значними інформаційними перевантаженнями. Для того, щоб не втратити остаточно душевну рівновагу, досвідчені люди пропонують декілька нескладних рад, які, ми упевнені, допоможуть вам з честю вийти з поєдинку із стресом.

1. Почніть з того, що зупинитеся хоч би на мить і осмислите те, що відбувається
Поставте собі питання, чи дійсно ваше життя саме така, якій ви б хотіли її бачити? Подумайте над тим, що б ви хотіли в ній зрадити і як цього краще всього досягти. Психологи радять періодично упорядковувати думки, мети, бажання, погоджуючи їх один з одним. Розкладете все по поличках Вашого внутрішнього будинку, викинете непотріб, що накопичився, зробіть генеральне прибиран ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Дата: 19.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Так, ми організатори цього конкурсу- виховний відділ ТНПУ імені Володимира Гнатюка, кафедра фізичної реабілітації і валеології, назвали його. А ЧОМУ САМЕ ТАК?

Гармонія - до неї людство прагнуло, прагне та й буде прагнути завжди.

Культура
-  можна визначити, як сукупність знаків, об'єднаних у системи. Знаки — це сигнали, предмети, все, що може бути носієм значення (наприклад, звуки мови, букви, цифри, слова, символи, зображення, тощо). В результаті народи, живучи окремо один від одного, розробляють унікальні, властиві лише їм культури, але елементи різних культур можуть легко поширюватися від однієї групи людей до іншої, сприяючи тим самим розвитку культури.

Суть соціального призначення культури р ... Читати далі »

Переглядів: 1204 | Дата: 23.11.2011 | Рейтинг: 1.0/1 | Коментарі (0)

 

        В вересні цього року підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Рятувальник очима дітей», що відбувся в період з квітня по червень 2011 року.

          Проводився він з метою популяризації серед дітей та підлітків здорового і безпечного способу життя, формування культури безпечної життєдіяльності, свідомого й відповідального ставлення до питань особистої та колективної безпеки, пропаганди професії рятувальника, привернення уваги громадськості до проблем профілактики надзвичайних ситуацій серед дітей та підлітків, підтримки талановитих дітей.

       ... Читати далі »

Переглядів: 2804 | Дата: 04.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

З 8 години ранку на території Тернопільського педагогічного університету (ТНПУ) імені Володимира Гнютюка відбуватиметься комплексне обєктове тренування (КОТ) персоналу з питань цивільного захисту. Як передбачено планом заходів підготовки та проведення КОТ буде перевірено оповіщення та збір керівного складу. А керівний склад повинен відпрацювати наступні питання:
1.Вивчення документів, які підлягають відпрацюванню під час тренування з К і КНС та командирами невоєнізованих формувань.
2.Приведення до порядку майна ЦЗ, розкладання його по формуваннях на складі ЦЗ, згідно з наказом начальника ЦЗ університету ... Читати далі »
Переглядів: 1213 | Дата: 24.10.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

    6 жовтня 2011 року в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області відбулася нарада та засідання Науково-методичної ради з безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та основ медичних знань. Основні питання які були розглянуті на нараді ... ... Читати далі »

Переглядів: 2059 | Дата: 10.10.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

"Сутінки цивілізації" під такою назвою пройшла презентація фільму створеного колишніми студентами  Тернопільського педагогічного університету імені Володимира Гнатюка . 24 - 25 вересня в Українському домі Перемога , що на бульварі Тараса Шевченка в Тернополі відбулася презентація фільму та утворення руху СВІТАНОК. Рух СВІТАНОК це напрямок оновлення свідомості громадян за Концепцією Гармонійного Розвитку, яка розроблена та впроваджується в життя. Рух СВІТАНОК це пробудження суспільства від дрімоти в якій воно перебуває вже досить довго. Рух СВІТАНОК , це створення ЛЮДИНИ майбутнього, ЛЮДИНИ яка зможе гармонійно та з найменшими ушкодженнями адаптуватися до сучасної цивілізації. ... Читати далі »
Переглядів: 1180 | Дата: 26.09.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Всіукраїнський туристично-мистецький фестиваль народної творчості, національної вишивки та костюма "Цвіт вишиванки" в четвертий раз пройшов у Тернополі. 27-28 серпня 2011 року на двох "майданчиках" - на бульварі Тараса Шевченка, що в центрі та на Співочому полі народні майстри демонстрували свої найкращі вироби та проводили мастер-класи з вишиванки та народної творчості.
            Тернополяни та гості міста, яких було доволі багато мали можливість ще раз пересвідчитися в талантах нашої народної творчості. Дійсно вищиванка це є своєрідний генетичний код українців, який передається від покоління до покоління. На підведенні підсумків цьогогічного фестивалю був присутній голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, який особисто приклав чимало зусиль в організації фестивалю так і ... Читати далі »
Переглядів: 1095 | Дата: 12.09.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024