Меню сайту

Наше опитування
Чи задоволені ви станом безпеки в Україні ?
Всього відповідей: 728

Статистика

Головна » Архів новин
Олександр БАШТА - офіцер, військовий льотчик, людина сильна духом був гостем у студентів Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Під час поза аудиторної роботи в гуртку БЖД, який вже традиційно працює кожну середу в 203 аудиторії ТНПУ, відбулася цікава  зустріч з неординарною людиною. Олександр Башта колишній військовий льотчик поділився зі студентами своїми думками, щодо шляхів досягнення мети в своєму житті. Як людина "прикута" до візка може бути багатою, успішною і щасливою в цьому бурхливому сьогоденні. ... Читати далі »
Переглядів: 1438 | Дата: 21.09.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

САМОСТІЙНА РОБОТА СТУДЕНТА
На допомогу студентам та всім тим, хто вивчає предмети Безпека життєдіяльності, Цивільна оборона-Цивільний захист. В компакт диску міститься інформація щодо законодавчого забезпечення заходів Цивільного захисту в Україні, а також надається фото-відео матеріали різноманітних надзвичайних ситуацій. В зручних формах подані інформаційні, дидактичні та наочні матеріали, які доцільно застосовувати під час вивчення  та організації заходів Цивільного захисту в навчальних та взагалі, будь яких закладах,установах та на підприємствах господарювання. В диску поміщені рекомендації щодо дій населення під час загрози та виникненні надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціально-політичного та воєнного характеру.

Проглянути його можна в аудиторії 203 ТНПУ (інженерно-педагогічний факультет)
що середи  о 14.15 за Киї ... Читати далі »
Переглядів: 1842 | Дата: 11.06.2012 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

6-7 червня 2012 року в Херсонській державній морській академії відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар "Напрямки удосконалення вищої освіти з питань Цивільного захисту та Безпеки життєдіяльності".  Семінар організований Міністерствами надзвичайних ситуацій, освіти і науки, молоді та спорту України, Інститутом державного управління у сфері цивільного захисту, Херсонської державною морською академією та Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (НМЦ ЦЗ БЖД) Херсонської обласної державної адміністрації.
          В роботі семінару взяли участь голови Науково-методичних рад та центрів  при обласних державних адміністраціях всієї України. Тернопільську область на семінарі представляли начальник НМЦ ЦЗ БЖД  полковник служби цивільного захисту Олександер Гавура та викладач кафедри фізичної реабілітації і валеології, факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Олександер Варакута.
... Читати далі »
Переглядів: 1418 | Дата: 10.06.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

ОПК  – (оборонно - промисловий комплекс)  це інженерний інтелект нації

Без відновлення оборонно-промислового комплексу слово «інженер» зникне з українських словників. Про це попереджає Анатолій Гриценко, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони.

Сьогодні під час парламентських слухань «Про стан та перспективи розвитку воєнної організації та сектору безпеки України» Гриценко закликав підняти з колін вітчизняну «оборонку».

«Оборонно-промисловий комплекс – це не тільки сектори економіки, які виробляють зброю для армії та інших силових структур. Це, насправді, той сектор, який визначає інженерний інтелект нації. Або не визначає. В нас слово «інженер» скоро зникне зі словника. Все, що ви бачите у цивільному секторі, все чуже. І якщо не буде ... Читати далі »

Переглядів: 1158 | Дата: 23.05.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

7 травня 2012 року у Інформаційному Агенстві УНІАН за спільної ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, Всеукраїнської громадської організації «Спілка офіцерів України» відбувся Круглий стіл під назвою «Моделі примирення та відношення до минулого», який було організовано разом з комісією УГКЦ у справах християнської єдності та Департаментом Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.
Захід відбувався у рамках Всеукраїнської Акції «Дня пам᾽яті»
Метою Круглого столу було намагання витворення філософії примирення та відродження єдиної української самосвідомості щодо участі воїнів УПА та воїнів Радянської армії в ІІ Світовій війні.
Відомі авторитетні фахівці вибраної тематики , зокрема, правознавець-міжнародник, Надзвичайний і Повноважений Посол України, доктор юридичних наук, професор В.ВАСИЛЕНКО, доктор ... Читати далі »
Переглядів: 1222 | Дата: 12.05.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

              Припинення ворожнечі в середині нації-запорука забезпечення безпеки держави Україна в цілому. На протязі 20 років в Україні не припиняються дискусії навколо питань: релігії, історії, мови та інших, часто замаскованих проблемах. Ці питання штучно роздмухують засоби масової інформації та політикани різних рівнів. На мою думку, відповіді безпеки нашої держави - України, лежать саме в цих площинах. І державним мужам потрібно, на решті, початися займатися державними справами, коли ми говоримо про будівництво держави Україна.
На питання безпеки треба подивитися очима стратегії. А чи є в Україні стратегічний план? В чому він полягає? А можливо, чи не ведеться проти України війна?
Давайте подивимося на речи з точки зору науковця- російського воєнного вченого Костянтина Петр ... Читати далі »
Переглядів: 1805 | Дата: 07.04.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

11 квітня в школі-ліцей№13 міста Тернополя проводився показовий день ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ . В ньому взяли участь керівники та представники всіх шкіл міста, управління МНС міста Тернополя, навчально-методичного центру Цивільного захисту Тернопільської ОДА та засобів масової інформації. Такі заходи включені в шкільні навчальні плани та плани органів місцевого самоврядування. Одним, з цілого комплексу різноманітних заходів, був конкурс -  Стінних газет, який пропонується вашій увазі: ... Читати далі »
Переглядів: 2479 | Дата: 07.04.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

     З настанням потепління після затяжних холодів земля викидає в поле зору  вибухо-небезпечні предмети,  особливо таке трапляється  під час сільсько-господарських робіт. З початку року в області вже виявлено та знешкоджено 46 вибухонебезпечних предметів часів минулих воїн.

      Так, 19 березня в с. Біла Тернопільського району поблизу навчального центру 11 ОАБР виявлено одну мінометну міну 82 мм часів другої світової війни, за два дні до цієї знахідки було виявлено ще два АС – 76 мм   в  с. Золотники Теребовлянського району.

      Тож, аби не трапилося біди, обласне Управління Міністерства надзвичайних ситуацій нагадує кілька простих правил, які можуть вберегти ... Читати далі »

Переглядів: 1025 | Дата: 24.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

3 березня о 13:00 до Борщівської центральної районної лікарні з діагнозом «гостре отруєння парами невстановленої технічної речовини» госпіталізовано 3 жителів м. Борщів: громадянку 1980 р.н. та її дітей 2003 р.н. та  2004 р.н.

 

Стан потерпілих задовільний. Загрози їхнім життям немає.

 

Сім'я живе у приватному будинку. Встановлено, що отруєння родина отримала за місцем проживання. Зі слів матері, причиною міг стати масляний обігрівач.

 

Прес-служба МНС

Переглядів: 1015 | Дата: 05.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З цього проводу в Палаці культури "Березіль" відбувся виступ гурту "Долг". Вже пройшло 23 роки з початку виведення військ з Афганістану. Що там робили хлопці з України? Чому доля закинула їх в чужі краї? По різному можна ставитися до цієї події. Але факт залишається фактом, була така сумна сторінка історії, в якій приймали участь молоді хлопці, та й дівчата.  Треба віддати належне військовому братерству тих, хто пройшов це сурове випробування.
         Серед членів Тернопільської обласної організації СОУ є ті, які брали участь в тій війні: підполковник Любомир Сагайдак, Євген Філь, Роман Храпцьо. Сьогодня вони поділяться своїми спогадами.
Любомир САГАЙДАК -  колишній заступник командира реактивно-артилерійського дивізіона з політчасті 28 РЕАП.

... Читати далі »
Переглядів: 1135 | Дата: 11.02.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Форма входу

Пошук


Година В Тернополі

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода

Архів записів

Друзі сайту
БЖД - Безпека життя діяльність



Copyright MyCorp © 2024